Biografie

Inge Goedbloed is het gezicht van Goudgeel - Zilverwit. Na haar opleiding tot goud- en zilversmid aan de Vakschool in Schoonhoven, werkte zij bij verschillende bedrijven in de goudsmeden branche; ateliers en juweliers om de fijne knepen van het vak te leren.  In 2013 heeft zij de deuren geopent van Goudgeel Zilverwit.

Inge Goedbloed:

,,Het is zo mooi om iets te maken dat blijvend is en dat mensen echt raakt. Vooral bij het maken van herinneringssieraden zie ik dat een sieraad ontzettend veel kan betekenen voor mensen. Het is mijn passie om uniek werk te maken dat een grote emotionele waarde heeft voor de mensen die het dragen.”


Dus het draait allemaal om emoties?

,,Mensen drukken hun liefde uit in sieraden. Ik vind dat je als goudsmid dus ook liefde moet hebben voor je vak. Echte, persoonlijke aandacht voor je klanten hoort daarbij. Maar het meeste werk ik gewoon met mijn handen: ik zit de hele dag te solderen en te smeden.”


En wanneer ben je tevreden?

,,Als een klant naar huis gaat met een uniek sieraad waar hij of zij heel blij mee is en waar ik – qua ontwerp en uitvoering – voor de volle honderd procent achter kan staan. En ik hoop natuurlijk op een lang en gelukkig leven voor de sieraden die ik maak.” Inge Goedbloed stelt hoge eisen aan zichzelf en streeft naar het perfecte sieraad, dit sieraad....

-heeft haar 'handtekening' en is hierdoor uniek,

-weerspiegelt de persoonlijkheid en de stijl van de persoon die het draagt,

-is praktisch en zit comfortabel,

-is gemaakt van hoogkwalitatief materiaal en/of bijzondere edelstenen,

- zijn eigen leven/sfeer heeft, 

-symboliseert liefde, toewijding en nog veel meer positieve gevoelens,

-heeft een grote, emotionele waarde,

-is gemaakt met hoogwaardige technieken en heeft daardoor een lange levensduur,

-is een herinnering aan onvergetelijke mensen en gebeurtenissen.